terug
VR 25/11/16 - 20:30
Criss Cross EuropeDOUBLE BILL
CRISS CROSS EUROPE BAND /
TRIO SCLAVIS-COURTOIS-PIFARÉLY

LOCATIE DE WERF
TICKETS 17 €
14 € Werfkaart | studenten -26 jaar | 65+)
10 € (-21 jaar)

JazzLab SeriesCRISS CROSS EUROPE BAND

Sedert een tijd wordt onder impuls van JazzLab Series jaarlijks in samenwerking met een vijftal andere Europese organisatoren een project op stapel gezet waarbij getalenteerde jonge musici onder leiding van een “master” een concertavond uitbouwen. Dit jaar vaardigt JazzLab Series de fluitist Jan Daelman af. Daelman is de helft van Keenroh, het duo samen met pianist Thijs Troch, dat reeds een aantal keer in De Werf aantrad. Samen met Morochovic Pavel (piano), Maximillian Hirning (bas), Maxime Bender (sax) en Mark Schilders (drums) gaat Jan Daelman een week op residentie met niemand minder dan Louis Sclavis.

In tweede set van deze concertavond komt Sclavis aan bod samen met Vincent Courtois (cello) en Dominique Pifarelly (viool), een trio dat tot de top van de Europese jazz scène behoort.
MET

O.L.V. LOUIS SCLAVIS

FLUIT JAN DAELMAN | PIANO MOROCHOVIC PAVEL | CONTRABAS MAXIMILLIAN HIRNING | SAX MAXIME BENDER | DRUMS MARK SCHILDERS

Jan Daelman
© Geert Vandepoel
 
TRIO SCLAVIS-COURTOIS-PIFARÉLY

 

Met dit trio hebben we drie iconen van de Franse jazzscene in huis. Klarinettist Louis Sclavis hoeven we niet voor te stellen, het is wellicht de meest bekende jazzmuzikant uit Frankrijk. Hij concerteerde dan ook reeds vijf keer in De Werf of op het Jazz Brugge Festival. Ook cellist Vincent Courtois is geen onbekende, we hoorden hem reeds aan het werk in diverse projecten van Sclavis maar herinneren hem vooral van zijn fantastisch museumconcert (Jazz Brugge 2014) in trio met Daniel Erdmann en Robin Fincker. Violist Dominique Pifarély wordt eveneens tot de top gerekend van de bloeiende Franse jazzscene. Hij speelde in de bands van Sclavis, Eddy Louiss, Martial Solal, Mike Westbrook, Vienna Art Ensemble enz. .  Klarinet, cello en viool, een ongewoon trio, met buitengewoon goeie muziek.

 

MET KLARINET, BASKLARINET LOUIS SCLAVIS | VIOOL DOMINIQUE PIFARÉLY | CELLO VINCENT COURTOIS